"עולמות שזורים" – תוכנית עמיתי חיפה בחקר מגעים בין-דתיים

עולמות שזורים

אנו שמחים להודיע על קול קורא לתוכנית עמיתי חיפה בחקר מגעים בין-דתיים במסגרת חממת חיפה לחקר דתות שבאוניברסיטת חיפה. התוכנית מהווה מסגרת עבור חוקרות וחוקרים ממגוון רקעים דיסציפלינריים בשלב הבתר-דוקטורט והדוקטורט שמחקריהם מתמקדים בסוגיות בין-דתיות. התוכנית מבקשת לקדם מחקרים המתמקדים בהיבטים שונים של מגע בין-דתי, בכל תחום דיסציפלינרי באמצעות סדרת מפגשים שנתיים, סיורים, פגישות עם אנשי ונשות דת וכנס בינ"ל מסכם.
עמיתי התוכנית יזכו למלגה על סך 15,000 ₪.

מטרות התוכנית:

•        בניית קהילת חוקרים: המטרה העיקרית של התוכנית היא ליצור קהילה דינמית ותומכת עבור חוקרים בראשית דרכם מדיסציפלינות שונות המתמקדים בחקר מגעים בין-דתיים. בהקשר זה, התוכנית שמה דגש מיוחד על שיח בין-תחומי, הפריה הדדית והצבת תיאוריות אל מול מקרי בוחן מהשטח.

•        קידום לימודי הדתות בישראל: התוכנית מחויבת לקידום חקר הדתות בישראל באמצעות יצירתה של מסגרת ייעודית לחוקרים בתחום.

•       עידוד מחקר בינתחומי: התוכנית מבקשת לקדם גישות מחקר בינתחומיות בתחום לימודי הדתות  על ידי (א) חיבור דוקטורנטים ממגוון רקעים אקדמיים, כולל סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, תיאולוגיה, היסטוריה ופילוסופיה; (ב)  שילוב מתודולוגיות, נקודות מבט ותיאוריות שונות במחקר.

•        טיפוח קשרים עם קהילות דתיות: ייחודה של התוכנית מתגלם, בין השאר, בחוויה המעשית שהיא מעניקה לעמיתים. לקשר עם קהילות דתיות ומנהיגי דת חשיבות רבה בתחום חקר הדתות. על ידי יצירת אינטראקציות משמעותיות ודיאלוג בין העמיתים לבין מנהיגים וקהילות דתיות, התוכנית שואפת לגשר על הפער בין האקדמיה לשטח. מעורבות זו לא רק תעשיר את מחקר העמיתים אלא גם תתרום להבנה ולשיתוף פעולה בין האקדמיה לקהילות הדתיות בישראל.

פרטי התוכנית:

השתתפות בתוכנית תזכה את העמיתים במלגה על סך 15,000 ש"ח.

התוכנית כוללת 12 מפגשים באוניברסיטת חיפה לכל אורך השנה האקדמית (תשפ"ה). המפגשים ישמשו להצגת מחקרי העמיתים וקבלת משוב מחוקרים בתחום, הרצאות אורח, סיורים וסדנאות.

דרישות:

•        השתתפות בכל 12 מפגשי התוכנית. מפגשי התוכנית יתקיימו בימי ראשון בשעה 16:00.

•        השתתפות באירועים אקדמיים של חממת חיפה לחקר דתות.

•      כל מועמד יידרש להעביר מפגש אחד לאורך השנה.

•        סיורים בעיר חיפה וסביבתה: כחלק מהתוכנית, יערך סיור יום בעיר חיפה במהלכו, יפגשו עמיתי התוכנית עם הקהילות הדתיות השונות בעיר. סיור זה יאפשר לעמיתים להתבונן ולקיים אינטראקציה עם קהילות דתיות מגוונות, ולטפח הערכה עמוקה יותר למורכבות של מערכות יחסים בין-דתיות.

•        כנס מסכם: בסוף השנה משתתפי התוכנית יארגנו כנס מסכם באוניברסיטת חיפה, בו יוכלו להציג את מחקריהם לצד הרצאות של משתתפים מבחוץ.

הגשת מועמדות:

תלמידי בתר-דוקטורט ודוקטורט מכלל המוסדות האקדמיים בישראל מוזמנים להגיש את מועמדתם. מקרב תלמידי דוקטורט, תינתן עדיפות לאלה אשר הצעת המחקר שלהם אושרה.

על מנת להגיש מעומדות יש לשלוח:

•        תוכנית מחקר מפורטת (עמוד אחד)
  •        מכתב נלווה המסביר את החיבור לנושאי התוכנית (עמוד אחד)
  •        קורות חיים
  •       שני מכתבי המלצה (אחד מהם ממנחה הדוקטורט)

יש לשלוח את ההצעות אל חממת חיפה לחקר דתות בכתובת הדוא"ל rlglab@univ.haifa.ac.il  עד ה- 30.9.24.

ההצעות יוערכו על סמך מקוריותן, מצוינות אקדמית והתאמתן ליעדי התוכנית. תשובות למועמדים שהתקבלו יימסרו עד ל- 27.10.24.